Malzeme:
1 su bardağı tahin
100 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı ceviziçi (ince dövülmüş)
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Yapılışı:
Yoğurma kabına un ,ceviziçi ve kabartma tozu hariç diğer malzemelerin tümünü (tereyağ eritilmeden elle yumuşatılacak) koyup tamamen karıştırıyoruz,ceviziçi,un ve kabartma tozunu ekleyip sert olmayan bir hamur elde ediyoruz , arzu ettiğimiz bir kalıpla şekillendirip ,pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizelim ve 170° fırında hafifçe pembeleşinceye kadar kızartıyoruz.
Ağızda dağılan,tahin tadının oldukça hoş hissedildiği nefis bir kurabiye.
Afiyet olsun.
Not:Un miktarı biraz fazla veya az olabilir,ele yapışmayan bir kurabiye hamuru kıvamı elde edecek şekilde unu azar azar kullanmalıyız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder