eskimutfak.blogspot.com
2+1/2 kg portakal
500 ml etil alkol
500 gr toz şeker
1 lt su
5 adet çubuk tarçın
10 adet karanfil
4-5 ince dilim taze zencefil
5 litrellik bir cam kavanoz
Yapılışı:
Yıkanıp kurulandıktan sonra tüm portakalları ikiye bölüp kavanoza dolduralım,üzerine şekeri boşaltıp en üste tarçın,karanfil ve zencefil dilimlerini yerleştirelim,tüm malzemenin üzerine de su ve alkolü dolduralım,kavanozun kapağını sıkıca kapatıp bir kaç kez çalkaladıktan sonra ışık görmeyen bir dolap içine yerleştirelim,şekerler eriyinceye kadar her gün kavanozu çalkalayalım .Portakal likörü kavanozunu fermente olması için bir ay bu şekilde bekletelim,bir ay sonra iki kat tülbentten süzüp şişelere dolduralım ve şişelerin ağzını sıkıca kapatarak kullanmak üzere içki dolabımıza yerleştirelim.
Gerçekten çok nefis bir likör tarifi,denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Not-1- Bazı tariflerde şeker su ile kaynatılarak ve daha fazla miktarda belirtiliyor, eğer şekeri kaynatmadan koyarsanız likör daha berrak oluyor ve fazla şekerle de biraz meyva suyuna benziyor bu nedenle ben şeker miktarını yukarıda yazdığım kadar ve doğrudan kavanoza ekliyorum ve
çok güzel bir lezzet ve görünüşte bir likör elde ediyorum.
Not-2- Kavanozda kalan portakalları da ayrıca sıkarak (süzdüğümüz liköre karıştırmıyoruz) şişelerde saklarsanız meyva kokteylleri ve pasta,kek yapımında kullanabilirsiniz.
ÖNEMLİ NOT:Kullanacağınız etil alkol "evsel kullanım amaçlı tarımsal kökenli etil alkol" olacak.
1 yorum:
alkolü nezaman kullanacaksınız ?
Yorum Gönder