27 Mayıs 2017 Cumartesi

Karışık Sebzeli Yoğurtlu Salata

eskimutfak.blogspot.com





























Malzeme:
500 gr süzme yoğurt
2 adet sakız kabağı
2 adet havuç
3 adet kırmızı kapya biberi
1 su bardağı mısır (haşlanmış )
2 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
1 su bardağı ceviz içi(kırılmış olarak)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

Yapılışı:
Tüm sebzeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra kabak ile havucu ayrı ayrı rendeliyoruz,biberleri jülyen kesiyoruz,dereotunu ince kıyıp,sarımsağı eziyoruz
Zeytinyağını  genişçe bir  tavaya koyuyoruz önce havucu iki-üç dakika soteliyoruz üzerine biberleri ekleyip üç dakika daha soteliyoruz en son kabakları ilave edip üç dakika daha soteliyoruz yeterince tuz atıp ocaktan alıyoruz ve tam soğumasını bekliyoruz.Soğuduktan sonra içine diğer tüm malzemeyi ekleyip karıştırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.Çok lezzetli ve sağlıklı bir  bir yiyecek olan salatamızı  her çeşit yemeğin yanında,kabul günlerinizde ikramlık olarak ve meze olarak  rahatlıkla ikram edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Not: Bu salatayı sevgili arkadaşım Nihan Çobanoğlu bana ve arkadaşlarıma bir çay  saatinde ikram etmişti hepimiz çok severek yedik,tarifi de kendisinden aldım,çok teşekkür ediyorum.İçine fazladan ceviz içi koydum çok yakıştı ve siz dostlarımla paylaşıyorum.Sevgilerimle.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder