eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
1 kg kızılcık
500 gr toz şeker
4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 limon
2 su bardağı su
Yapılışı:
Yıkanmış kızılcıkları iki su bardağı su,karanfil ve çubuk tarçınla beraber tencereye koyup,kızılcıklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Yumuşamış kızılcıkları bir süzgeçten geçirerek kabuk ve çekirdeklerinden ayırıyoruz ve süzülmüş kızılcık suyunu,bir limonun suyu ve şekerle beraber tekrar ocağa koyuyoruz .Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte ortalama on beş dakika daha kaynatıp,ocaktan alarak şişelere dolduruyoruz ve soğuduğunda kapağını kapatarak buzdolabında saklıyoruz.
Kullanmak istediğimiz zaman bardağın üçte birine kızılcık şerbeti kalan kısmına soğuk su ve buz parçacıkları ilave ediyoruz, kavruluş file badem, kavrulmuş çam fıstığı veya limon dilimi ile süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Not: Şekeri damak tadınıza göre çoğaltıp,azaltabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder