Malzeme.
1 kg hazır yufka
400 gr kıyma
1 baş kuru soğan
4-5 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
3 adet iri domates
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Yapılışı:
Derince bir büyük kasenin içerisine soğanı ve domatesleri rendeliyoruz,maydanozu ve taze soğanı ince kıyıyoruz,karabiber ve damak tadımıza göre yeterince tuz koyup karıştırıyoruz .Yufkaları dönce dörde bölüp her bir yufkanın ortasına kıymalı harçtan koyup yayıyoruz,yufkanın kenarlarını zarf gibi kapatıyoruz ve kızgın bir tavayı (ben döküm bir tava kullanıyorum,seramik veya teflon kullanılabilir)tereyağla hafifçe yağlayıp gözlemelerin iki tarafını pişiriyoruz ve katlayarak servis tabağına alıp sıcak olarak ervis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Not: Domatesler kıymayı sulandırarak yufkaya sürülmesini kolaylaştırıyor ve elbette lezzeti de artırıyor,yani kıymalı pide harcı gibi hafif suluca olmalı..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder