Malzeme:
1 kg taze börülce
5 adet domates
2 baş irice kuru soğan
8 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
tuz yeteri kadar
Yapılışı:
Börülceleri ayıklayalım yıkayalım, tencereye zeytinyağını
koyup kuru soğanı piyaz doğrayıp hafifçe kavuralım, kabukları soyulup
doğranmış domatesleri , kıyılmış sarımsakları ekleyip bir iki
çevirdikten sonra börülceleri ve kesme şekeri ilave edelim,tenceredeki
malzeme kaynamaya başladığında ocağı kısıp domatesin suyuyla pişirelim(yok
domatesin suyu yeterli olmadı diyorsanız,bir çay bardağı kaynar su
ilave edin)en son tuzunu ilave edip servis tabağına alalım,yemeğiniz
hazırdır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder