i
Malzeme:
2 su bardağı kuru iç bakla
2 baş kuru soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1çay kaşığı tozşeker
1 demet dereotu
Tuz
Yapılışı:
Kuru iç balkayı bir gece önceden ıslayalım.Tencereye zeytinyağını koyup iki kuru soğanı incecik kıyarak kavuralım,akşamdan ıslanmış baklayı ilave edip üzerini iki parmak geçecek kadar su koyalım toz şekeri ve yeteri kadar tuz ekleyip tamamen yumuşayıncaya kadar pişirelim.Piştikten sonra el blenderi ile tamamen ezip karıştıralım (eskiden süzgeçten geçirirdik şimdi el blenderi bu işi kolayca hallediyor)servis tabağın alalım ve dereotu ile süsleyelim,zeytinyağı gezdirelim,soğuk olarak,limon dilimleri ve ince kıyılmış taze soğanla servis yapalım.Afiyet.olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder