1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1+1/2 adet kabartma tozu
1 adet limonun kabuğu rendelenmiş olarak
4 su bardağı un
1/2 su bardağı ceviziçi
1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Yapılışı:
Önce fırınınızı 200 dereceye getirip ısıntın.
Hamur yoğurma kasesine sütü,üç yumurtayı koyup mikserle çırpın,şekeri ekleyin tamamen karışıncaya kadar çırpmaya devam edin,şeker tamamen karıştığında yağı ,limon kabuğunu ekleyip tekrar karıştırın daha sonra unla beraber kabartma tozunu ekleyip hepsini tam karışıncaya kadar çırpın,en son ceviziçi ve kuru üzümleri katıp bu defa kaşıkla hepsini karıştırın,kek kalıbınızı yağlayın ve kek karışımını kalıba dökün.
ÖNEMLİ kısmı !}Önce fırınınızın ısısını 170 dereceye düşürün ve keki fırına koyun , (kekinizi ilk yirmi dakikasında kapağını hiç açmadan) üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bir bıçak veya şişi kekin içine batırarak tamamen pişip pişmediğini kontrol edin pişmemişse şiş temiz çıkıncaya kadar pişirmeye devam edin(kek için pişme süresi vermiyorum,ortalama otuzbeş-kırk dakika fakat fırınınızın performansına göre bu süre değişebilir bu nedenle kontrol ederek pişirmenizi öneririm).Kekiniz piştiğinde fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin soğuyan keki servis tabağına,alın dilimleyerek servis yapın,arzu ederseniz kekin üzerine benim yaptığım gibi pudra şekeri ekebilirsiniz.Afiyet olsun
Not.
1-su bardağına unu asla bastırarak sıkıştırarak doldurmayın,su bardağı ölçüsü"su bardağını un paketine daldırın çıkarıp,hafifçe silkeleyin silme halde un olsun içinde"bu şekilde aldığı kadardır,
2-bu kekin içine ceviz üzüm koymadığınızda tam bir sade kek tarifidir,arzu ederseniz kakaolu olarakta yapabilirsinizz,kekin dötrte biri kadar kısmına bir kaşık kakao katıp sade kek kısmınız üzerine dökebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder